Az odaadás és a kemény munka meghozza gyümölcsét – Félévet értékelt a HC Kiskőrös

A sikerhez odaadás kell, kemény munka, akarat, kitartó felkészülés és hit, hogy ha mindannyian épp úgy akarjuk, sikerülhet. E fogalmak egyre tisztábban jelen vannak azokban a kisgyerekekben és kamaszokban, akik a kiskőrösi Rajz Attila Jégpályára mára szinte hazajárnak. Mozgalmas fél év van a HC Kiskőrös csapatainak háta mögött nem csak az edzések, hanem a mérkőzések tekintetében is. A szeptember óta tartó 2017/2018-as szezon több újdonságot is hozott a nyáron bejelentett fúziónak köszönhetően és az új edzők jelenlétével.

– Büszke vagyok a játékosainkra, és az őket tanító, edző kollégáimra is. Az elmúlt négy hónapban megtett több mint 14 ezer kilométer komoly aktivitásról és kitartásról árulkodik – mondja Szekeres Károly, a HC Kiskőrös elnöke. Aki részletesen beszámolt arról, merre jártak, kikkel játszottak.
Az U8-asokkal mondhatni szezonkezdésként részt vettünk a budapesti Jégpalotában rendezett Őszi Jégkorong Fesztiválon, ahol nem kisebb csapattal játszottunk, mint az Ifj. Ocskay Gábor Jégkorong Akadémia az FTC és Debrecen, de megmérkőztünk a Szegedi Bikákkal, a HK Spartak, a Szombathelyi Pingvinek és a budapesti White Sharks csapatával is. Még novemberben az UTE jégpályáján is játszottunk a budapesti Sportországgal, a Vasas és a Jászberény U8-asaival is.

Ám ez még nem minden! Hazai pályán mutattuk meg mit tudunk a DAB Dunaújvárosnak, a Bajai Lurkóknak és a budapesti Jégkert SE játékosainak, a Szekszárdi JE, Kaposvári SI tagjainak.

De részt vettünk a városligeti Magyar Hoki Napján is. Vagyis a kicsikkel is egy nagyon intenzív időszakon vagyunk túl – tekint a közelmúltba Szekeres.

Majd folytatja: Az U10-es gyerekekkel hazai pályán kezdtünk a 2017/2018-as idényt. Ők „bemelegítésként” a Vasassal és a Szegedi Bikák tagjaival csúsztak pályára. A Jégpalotában rendezett Őszi Jégkorong Fesztiválon ezzel a korosztállyal is részt vettünk. Ők ott a Sportország, a Jászberény és a Győr csapatával mérkőztek meg. Ám emellett játszottunk az FTC, a HK Spartak, a Kaposvár, az UTE, a Jégkert SE, a Szegedi Vízmű, a DAB Dunaújváros, a Bajai Lurkók és az Ifj. Ocskay Gábor Jégkorong Akadémia játékosaival is.

Mindeközben, természetesen a B-csoportban regisztrált U12-es csapataink sem unatkoztak. Olyan csapatokkal mérkőztek meg, mint a MAC Budapest B, a DVTK Jegesmedvék B, a Ferencvárosi TC, a Debreceni Hokiklub, a JSE Jászberény, a Gepárd A, az UTE, a Pesterzsébeti Hockey Club.

csapat

Tizennégy éveseink is aktív időszakot tudhatnak maguk mögött a II. Keleti Csoportban. A HC Kiskőrös- Spartak tizenkét mérkőzésen 33 gólt szerzett.

Fontosnak tartom kiemelni, minden csapat tekintetében, hogy nagyon szépen szerepeltek, és nem vallottak kudarcot olyan nagy csapatokkal szemben sem, akik komolyabb múlttal és felkészültséggel indulnak csatába minden alkalommal. Az HC Kiskőrös-Spartak olyan csapatokkal játszott, mint a Ferencvárosi TC, a Felcsík SK, az UTE, a Vasas, a DVTK Jegesmedvéi, a Jászberény és a Sportosztály SC.
– Menteni semmiképp sem menteném magunkat a vesztes meccsek tekintetében, van hová fejlődnünk. Azt viszont fontosnak tartom hangsúlyozni, hogy bár közhely, s ugye ettől nagyon igaz, hogy sok esetben a részvétel a fontos. Szerintem nagyszerű, hogy az esetek többségében olyan nagy csapatokkal játszhatunk, akiktől lehet tanulni, és akikkel ha nem lennénk elég jók, egy tabellára sem kerülhetnénk – tett hozzá Szekeres Károly, aki hasonlóan aktív és eredményes következő hónapokat kívánt tanítványaiknak.