Egyre több kiskőrösi gyermek tud korcsolyázni

Jelenleg közel negyven gyermek tanul korcsolyázni a HC Kiskőrös által szerdánként tartott Korisuliban. A sikeres program folytatódik!

A 2017/18-es évadban meghirdetett, heti egy alkalommal, szerdánként 17 és 18 között tartott program idén létszámát tekintve is felfutóban van, közel 40 gyermek látogatja rendszeresen, és tanul meg így megbízhatóan korcsolyázni.

– A Korisuli keretében több oktató foglalkozik a gyerekek fejlődésével, korcsolyatudásának fejlesztésével. Ám érdemes tudni, hogy ez kifejezetten és kizárólag a korcsolya oktatás programja vagyis itt nem jégkorongozni tanulnak a tanítványok, hanem egyszerűen magabiztos tudnak korcsolyatudásra tesznek szert, amit a hétvégi közönségkorcsolya idején vagy másutt jégre lépve használni. Természetesen, ha valakit érdekel a korongozás vagy ha a szakmai stáb kiemelkedően tehetségesnek találja, azt jelezzük a kicsinek és a szülőknek is, nincs akadálya annak, hogy tovább lépjen és csatlakozzon a jégkorongosokhoz – mondja Szekeres Károly, a HC Kiskőrös elnöke. Akitől azt is megtudjuk: mindez azért is fontos, mert korábban sokan átugorva a Korisuli fontos előszobáját megijedtek és megtorpantak a jégkorongsporttól. Ma már, az új rendszernek köszönhetően a Korisuli programjából bátran, büszkén, magabiztosan léphetnek át a jégkorongsport edzésprogramjába az érdeklődők, mert az alapokat már elsajátították.

95x131_korisuli-2

– Ahhoz, hogy egy gyermeket átvezessünk egyikből a másikba a szülő és a gyereke együttes hozzájárulására van szükség. Aki nem kíván ebben továbblépni, annak elfogadjuk a döntését, de vezetőként fontosnak tartom, hogy a szülők tudjanak arról, miben tehetséges gyermekük – teszi hozzá Szekeres.

A kötetlen programhoz egyébként aki szeretne, most is csatlakozhat. Minden bátor és bátortalan gyermeket várnak. A kezdők jó hangulatú tanulását pandák is segítik, melyeket maguk előtt tolva hamar az igazi egyedüli korcsolyázás élményéhez juthatnak a gyerekek.