Az U15-ös magyar válogatott is győzelemmel zárta a popgrádi tornát – Kiskőröst Kudron Kristóf képviselte


A két ünnep között a magyar U15-ös válogatott Poprádon játszott nemzetközi tornán. A magyar fiúk az első játéknapon 2-1-re vereséget szenvedtek Ausztria korosztályos csapatától. A második napon a cseh Vitkovice és a Szlovák válogatott piros mezes alakulata  is legyőzte a mienket. A záró napon újabb két mérkőzés várt a magyar csapatra.

Ahogy arról korábban mi is beszámoltunk, ezen a tornán a kiskőrösi Kudron Kristóf is kerettag lett. A tornát Horváth András vezetőedző értékelte:
“Ez egy nagyon magas színvonalú és kemény torna volt. Az osztrákok kivételével a többiek sokkal magasabban rangsorolt csapatok voltak, így ellenük főleg a védekezésen volt a hangsúly. Amikor fejben és fizikálisan is koncentráltak voltunk, akkor tudtunk az ellenfelekkel partiban lenni, éppen ezért meglehetősen hullámzó teljesítményt nyújtottunk. A lejátszott 15 harmadból kb. 10 volt amivel elégedettek voltunk, az emberelőnyös játékon sokat kell még dolgozni.

Azt mindenképpen megtanulta a csapat, hogy a válogatott mezben mindig 100%-ot kell nyújtani, ilyenkor nincs kifogás, utolsó leheletig küzdeni kell. A torna folyamán többször érezhették azt a srácok, hogy dacára a rengeteg munkának nem akarnak összejönni a dolgok, több peches momentum is ért minket. Amiatt is örülök, hogy az utolsó mérkőzésen sikerült győznünk, mert a fiúk megtapasztalhatták miért kell rengeteget dolgozni. A meccs előtt azt mondtam az öltözőben, hogy a sportban annak van szerencséje aki megdolgozik érte, és ha éppen egy meccsen ez nem is jön ki, de a befektetett munka hosszú távon megtérül. Összességében dolgoztak annyit a fiúk, hogy legalább egy győzelmet mindenképpen megérdemeljenek ezen a tornán.”

Forrás: jegkorongszovetseg.hu