U16: Döntős a magyar válogatott – A kiskőrösi László Márk gólja is segített

A vancouveri torna elődöntőjében a magyar U16-os csapat azzal a Prince George Cougarsszal találkozott, melyet a csoportmérkőzések során 9-0-ra győzött le. Noha a négy között már kicsit szorosabb volt a meccs, a 7-2-es végeredmény így is sima döntőbe jutást jelentett.

Svasznek Bence vezetőedző Pesti Józsefnek adta meg a lehetőséget a kapuban, cseréje Monostori Tamás lett. A kisebb sérüléssel bajlódó Kóger Balázs ezúttal pihent, csakúgy, mint Ollári Zsombor.
Az első gólt a magyar együttes szerezte az 5. perc magasságában, Keresztes Levente adta a passzt Varga Balázsnak, aki az üres hálóba bombázott. Pár perccel később jött az egyenlítés. Még az első harmadban Csölle Dániel előtt is adódott egy lehetőség, de az ellenfél kapusa hárított.

Nem maradt azonban 1-1, hiszen kevesebb, mint két perccel a vége előtt Jakabfy Sámuel érkezett Nemes Domonkos kipattanó lövésére, és ezzel vezetett a magyar együttes. A Prince George előtt is adódott még lehetőség, de Pesti József szépen védett.

A második harmadban is a magyar csapat lőtte az első gólt Szalmás Bence révén. A Prince George próbálkozott, de a magyar védelem és Pesti József biztosan állt a lábán, többször is nagyot védett. Aztán egy koronggal szépen iramodott meg a magyar válogatott, László Márk pedig nem hibázott, így lett 4-1. Más kérdés, hogy aztán jött a szépítés is: 4-2.
A harmadik harmadban a magyar együttes több mint egy percig kettős emberelőnyben játszhatott, de nem tudta kihasználni a lehetőséget. A Cougars egyre több kétperces büntetést szedett össze, így csak idő kérdése volt, mikor talál be a magyar csapat.

Végül Csollák Márkó lőtte az ötödik magyar gólt, a vége pedig Schleckmann Márk és Németh Kristóf góljaival egész sima lett. A mérkőzés vége a megszokottnál kicsit keményebbre sikerült, ami előrevetíti, hogy a döntő sem lesz egy könnyed játszadozás.
Apropó döntő: a magyar U16-osok a fináléban a Moose Jaw-Everett ellen lépnek majd jégre.

A torna eddigi mérkőzései
MAGYARORSZÁG – Moose Jaw Generals: 3-1
MAGYARORSZÁG – Prince George: 9-0
MAGYARORSZÁG – Mission 10-1
MAGYARORSZÁG – Everett: 6-2

 

Forrás: jegkorongszovetseg.hu