A döntőig menetelt a magyar válogatott – Köztük a kiskőrösi Szekeres Tamás

Ugyan az ukrán U18-as válogatott nyerte az év végén a Tüskecsarnokban zajló felkészülési tornát, de így is elmondható, szépen küzdöttek a mieink is a döntőbe jutásért. A magyar csapatban játszott egy kiskőrösi srác, Szekeres Tamás is. Szép találatával szereztünk vezetést.

Drámai hajrá után döntős az egyik magyar csapat – szólt a hír a jégkorongszövetség.hu-n, ahol részletesen beszámoltak a három napos torna minden etapjáról. A magyar csapatok december 29-én Ukrajna és Lengyelország ellen játszott. A piros magyar csapat kezdte a napot az ukránok ellen. A vendégek játszottak fölényben, de csak az első harmad végén szerezte meg a vezetést emberelőnyben. Az ukrán együttes a második felvonásban két újabb gólt lőtt Halász Béni kapujába, majd a mieink a 46. percben szépítettek Kedves Tamás emberelőnyös találatával, de erre is érkezett még válasz a riválistól. Az ukránok 41 lövéssel próbálkoztak, míg a magyarok 12-szer.

A folytatásban a fehér csapat következett a lengyelek ellen. Az ellenfél már az első harmadban 3-0-s előnybe került, ezek közül két gólt kiállítás után szerezve. A magyarok a 34. percben Kovács Alex góljával visszahozták a reményt, de erre gyorsan jött két lengyel gól, majd az utolsó harmadban még kettő, így 7-1-es vereség lett a vége.

A piros mezes magyar együttes aztán revánsot vett a lengyeleken. A mieink az első harmad utolsó percében Szekeres Tamás találatával szereztek vezetést, amit aztán a kiállításokkal tarkított második etap végén meg is dupláztak Rétfalvi Kristóf révén. A lengyelek az utolsó harmadban 9 perc alatt ledolgozták a hátrányukat, de a csattanó még hátra volt: Szécsi Roland 34 másodperccel a vége előtt betalált, ezzel eldöntve a meccset. Druja Benjámin két assziszttal, míg Horváth Bendegúz 35 védéssel segítette a csapatot – számol be róla a jégkorongos portál.

A döntőkre december 30-án került sor. Ott már az ukránok kezdték jobban a finálét és már nyolc perc után három góllal vezettek a piros magyar csapat ellen. Végül a lengyel csapat 5-2-re győzött a magyar válogatott ellen, és a harmadik helyen végzett.