Kiskőrösi srácok is készülnek a St. Pölteni-i nemzetközi tornára

St. Pölteni-i nemzetközi tornára készül az U16-os válogatott, köztük két kiskőrösi srác: László Márk és Márkus Iván.

Elkezdődött az U16-os válogatott összetartása, a csapat a héten St. Pöltenben vesz részt nemzetközi tornán a házigazda osztrákok, a szlovénok és az olaszok társaságában – írja a jegkorongszovetseg.hu.

Svasznek Bence és szakmai stábja az edzőtábor első napján feltérképezte a keretbe behívott 39 mezőnyjátékost és 5 kapust, akik a tornára utazó 23 fős keretbe kerülését küzdenek. Kárpáti Levente, Érchegyi Ádám és Kovács István sérülés miatt nem tud részt venni az összetartáson.

A csapatot két felé osztották, a délelőtti két órás, majd a délutáni egy órás edzésen egymás ellen játszottak. Emellett a játékosok pozíció szerinti, egyéni előadásokon vettek részt, továbbá délután média tréningjük volt.

Kedden ismét két órás, egymás elleni játék vár a válogatottra, a szakmai stáb délután hirdet keretet. A csapat szerdán utazik Ausztriába.

Svasznek Bence, az U16-os válogatott szövetségi edzője: A korosztály fő versenye az év végi, kanadai torna lesz, erre igyekszünk megtalálni a legjobb összeállítást. A St. Pölten-i torna ennek egyik állomása, amelyen három nemzetközi meccset is játszunk és természetesen próbára tesszük a srácokat. Ez sokkal erősebb viadal lesz, mint volt a prágai. Az edzéseken elsősorban a srácok karakterére vagyunk kíváncsik, ki mennyire keményen dolgozik, hogyan segít a csapattársának, mennyire önfeláldozó, ki ér oda elsőnek a korongra. Aki most nem kerül be a keretbe, annak sem veszik el a lehetőség, hogy részt vegyen a kanadai tornán, hiszen decemberben lesz még egy összetartásunk, ott ugyanúgy lehet bizonyítani.

Az U16-os válogatott bő kerete:


u16_valogatott