A kiskőrösi hokisok avatták fel a halasi korcsolyapályát

Korcsolyapályát adtak át pénteken a kiskunhalasi Szilády Áron Református Gimnázium udvarán. A reformáció 500. évfordulója alkalmából tartott emlékünnepség keretében felavatott négy évszakos pályát elsőként a Kiskőrösi Hockey Club utánpótlás csapata próbálta ki.

Hosszas előkészítő munka előzte meg a korcsolyapálya építését, amelybe a református egyház bevonta a halasi városvezetést is – mondta el Bödecs Pál lelkész, a Kiskunhalasi Református Kollégium főigazgatója. Az önkormányzat a beruházás negyven százalékával, 15 millió forinttal támogatta a 440 négyzetméteres korcsolyapálya építését.

A reformációs emlékünnepség keretében átadott létesítmény avatásán a református gimnázium diákjain kívül a többi egyházi oktatási intézmény tanulóit és óvodásait is meghívták az ünnepélyes átadásra. Bányai Gábor országgyűlési képviselő, Fülöp Róbert polgármester és Bödecs Pál főigazgató közösen vágták át a nemzeti színű szalagot a pálya bejáratánál, majd a Kiskőrösi Hockey Club utánpótlás csapata tartott bemutató mérkőzést.

Bödecs Pál elmondta: a decemberben a hétvégéken ingyen használhatják a korcsolyapályát a város lakói is, hét közben a város iskolái vehetik igénybe. A pálya működtetési feltételeit később dolgozzák ki részletesen.

Forrás: Baon.hu
Képgaléria itt!