Kiskőrösön turnézik a magyar hoki

Szombaton, október 14-én, 9.00 és 15.00 között a Kiskőrösi HC és az MJSZ közösen U8 és U10 bemutató edzéseket és tornát szervez, Marius Gliga mentoredző készségfejlesztő edzést fog tartani és Csúszka is tiszteletét teszi a rendezvényen.

jegkorong_turne

Az MJSZ célja, hogy a magyar jégkorong vérkeringésébe minél több egyesület csatlakozzon be és azok a régiókban is mihamarabb beinduljon a sportág, ahol eddig annak nem volt támogatottsága.

Október végéig a Dél-alföldi régió egyetlen üzemelő jégpályája Kiskőrösön található, ezért a régió játékosai egyelőre szárazon készülnek. A helyi egyesület és az MJSZ pontosan amiatt rendez itt tornát és edzőtábort 2017.10.14-én, hogy a környék gyerekei jégen is megmutathassák mennyit fejlődtek az elmúlt szezon óta.

Az előzetes hírek szerint Szeged, Baja, Békéscsaba, Szarvas és a házigazda Kiskőrös is megméretteti magát a rendezvényen. A tervek szerint az idei szezonban több hasonló turnét fog szervezni az MJSZ a helyi egyesületekkel karöltve és remélhetőleg hamarosan beindul a sportág térhódítása a régióban.

Azok a 10 évnél fiatalabbak, akik szeretnék kipróbálni a sportágat 11:30-tól ingyenes korcsolya oktatásra lesz lehetőségük, korcsolyát szintén ingyen kapnak a szervezőktől.

Kedvcsinálóként ide kattintva elérhető néhány videó a tavalyi szezon hasonló rendezvényeiről.

a3_plakat_korcsolyabemutato-2