Már a hétezredik kilométert róják a hokisok

Mozgalmas januárt zárt és izgalmas februárt indított a HC Kiskőrös gárdája. Ebben a szezonban már a hétezredik kilométert róják. Útjaik során a pontgyűjtést sem hanyagolják.

Az új év kezdetén újult lendülettel indult a HC Kiskőrös is. Január közepén az U12-es csapat Veszprémbe utazott, ahonnan két győzelemmel és egy vereséggel tértek haza a gyerekek. Ugyanezen a hétvégén az U8-as csapat sem unatkozott, ők a Jégoroszlánokhoz látogattak, ahol ahogy Szekeres Károly klubelnök mondta: többször jutott a korong az ellenfél kapujába, mint fordítva. Mint ismeretes, ebben a korosztályban még nincs konkrét eredményszámolás.

A következő hétvégén az U10-esek diadalmaskodtak Szabadkán, ahol szépen megmutatkozott, mi mindenre képes egy szabadkai edző, akár Kiskőrösön is. Sico gond nélkül győzelemre vitte ugyanis a tízéveseket.
Az U16-osok ezen a hétvégén, január 22-én Budapesten a kis stadionban játszottak a MAC csapata ellen. Ezt követően pedig január 27. és 29. között felnőtt csapatunk játszott egy Winter Classic sorozatot külföldi, nagy múltú jégkorongos csapatok ellen, ahol most pontot ugyan nem, de sok új tapasztalatot gyűjtöttek.
Huszonkilencedikén igazából a kicsik voltak az igazán nagyok. Hazai pályán, olyan csapatokkal mérkőztek meg igen eredményesen, mint a Dunaújváros és Szabadka csapatai.
– Ugyanezen a napon megszületett az U16-osok idei első győzelme is, ami hatalmas bravúrnak számít, hisz itt országos bajnokságról beszélünk és egy budapesti nagy múltú Kanadai-Magyar Hokiklub ellen arattak 5-3-as győzelmet. Kiemelném a kapus teljesítményét. Vlcskó Balázs 95 százalékos teljesítményével vezette csapatunkat győzelemhez, amit ezúton is szeretnék elismerni – tette hozzá Szekeres.
Február 4-én két irányba utazott az egyesület. Az U16-osok a Gepárd pályán játszottak szoros mérkőzést Óbudán, az U10-esek pedig a budai jégpályán arattak újabb győzelmeket.
A küzdelmek sora nem áll meg. Február 11-én az U8-asok Baján, az U10-esek Budapesten, az U16-osok pedig Székesfehérváron játszanak majd. Tovább növelve azt a 7033 kilométert, amit az idei évadban eddig megtettek, meccsekre utazva.