A legjobbak között a Kiskőrösről induló jégkorongos

Kitartás, koncentráció, erős képzés – ezekre a Kiskőrösön szerzett alapokra bátran építhetnek azok a játékosok, akik a HC Kiskőrös szárnyai alatt nevelkedtek és megtalálták számításaikat a jégkorongsport háza táján. Ilyen növendék Szekeres Tamás is, aki csapatával az év végén Poprádon játszott eredményesen.

Igen, Szekeres Tamás Szekeres Károly, a kiskőrösi jégkorong atyának fia, aki 2009-ben kezdte a korongozást Dunaújvárosban. Akkoriban már alakult a kiskőrösi csarnok és csapat is, így volt lehetséges, hogy Tamás 2011 és 2014 között dupla átigazolással folyamatosan erősítette a kiskőrösi csapatot is.
– Amikor 2015-ben kiderült, hogy Tamás komolyan ezt a sportágat választja hamar felvételt nyert Magyarország legmagasabb szintű jégkorongot képviselő képzőhelyére az ifjabb Ocskay Gábor Jégkorong Akadémiára, ahol kiegészítő tanárokkal, kiegészítő sportszakmai támogatással specifikusan a sportágra alapoznak – mondja Szekeres Károly, Tamás édesapja, a HC Kiskőrös elnöke. Aki hozzátette Tamásra egy év gyakorlást követően felfigyelt a Magyar Jégkoron Válogatott 14 éves korosztálya, de akkor végül az Ausztriába utazó keretbe nem válogatták be.

DSC_0465

Ám most, mondhatni megtört a jég! Most, egy évvel később, amikor a korosztályos válogatott Poprádra utazott, már egyértelmű volt, hogy csatlakozhat. – Egy erősebb, gyorsabb csapatba került, akik az ünnepek alatt a lengyelekkel, a helyi Popráddal és a cseh Vitkovice csapatával illetve a szlovák korosztályos válogatottal mérkőztek meg, szép eredménnyel.
– Ez a torna, kimondottan a kitartásról, a fizikai készségről és a koncentráció szólt, hiszen szűk 3 nap alatt 4 mérkőzést játszottak, mely 2 győzelemmel és 2 vereséggel végződött, de ettől többet jelentett az ott szerzett tudás és tapasztalat.
A gólszerzők között ott van Schlekmann Márk mellett Szekeres Tamás, Hódi Krisztián és Galajda Zsombor is. – Büszkeségre ad okot a tény, ha  magyar válogatottat egy Kiskőrösön nevelkedett jégkorongos gyermek képviselte – mondta Szeki, majd hozzátette: a torna pikantériáját az is megadta, hogy a helyi Poprád csapatát erősítő egykori edző, Ondrejcík Rastislav poprádi származásúként verte meg a korosztályos U16 csapatát – ez volt a legnagyobb csúcs.

DSC_0925

A stáb tagjai közül egyébként Ladányi Balázs, és a kapusedző Farkas Tamás is elégedettségét fejezte ki a csapat munkáját tekintve. A továbbiakban nincs megállás hiszen a korosztályos válogatott Kaposvárra készül a négy nemzet tornára, illetve a szezon végén Rigába utazik a válogatott, ahol remélhetőleg ugyanígy képviseli a válogatottat a kiskőrösi jégpályáról indult gyermek…