Egy hétvége, két torna, két kőrösi győzelem

A nyolc és a tíz évesek is remekeltek az idei utolsó U8-as és U10-es tornán Kiskőrösön december 17-én és 18-án a Rajz Attila Jégpályán.

A Magyar Jégkorong Szövetség által szervezett tornán a kiskőrösiek fogadták a Hatvan és a Szabadka egyesületét illetve Dunaújváros csapatát. A 10 éveseknél még nem jegyzik szigorúan az eredményeket, pedig azok magukért beszéltek. Két főlényes győzelemmel és egy egy gólos vereséggel zárta ugyanis a szombati tornát a HC Kiskőrös gárdája. – Főedzőnk Sico is elégedettséggel zárta a napot, kis tanítványai ugyanis következetesen betartották a megbeszélt taktikákat, és szépen érvényesítették az edzéseken tanultakat – jegyezte meg Szekeres Károly klubelnök. Aki hozzátette: ez a „nem számolt” győzelem valójában már Sico munkájának köszönhető, hisz hónapok óta a fegyelmezett játékra intette gyerekeit.
Tizennyolcadikán a nyolcévesek csúsztak be a kiskőrösi jégre, hogy a Dunaújvárosi Acélbikákkal, a veszprémi hokisokkal és a szabadkai Spartac-kal mérkőzzenek meg. – Nagyon szép játékot láthattunk ezen a napon is. Fölényesen, több góllal nyert minden meccset a kiskőrösi csapat.
– Bizony, már ebben a korosztályban el kell kezdeni a következetes munkát ahhoz, hogy a következő korosztályban eredménycentrikusak lehessünk. A jó hangulatú meccsről egyébként mindenki boldogan távozott, még így is, hogy a házigazda elporolta őket.
Az U16-osok Budapesten a Gepárdokkal küzdöttek tisztességesen, úgy, hogy betegség és sérülés miatt kicsit foghíjas volt a csapat. Ennek ellenére szépen helytálltak.