Ütőképes tízévesek a koripályán

Hét csapat több mint száz tízévesét mozgatta meg a kiskőrösi Rajz Attila Jégpályán rendezett U10-es torna október 29-én szombaton.

A HC Kiskőrös otthonában reggel 9-kor kezdődött és délután 3-ig tartottak a mérkőzések a HC Kiskőrös, a HK Spartak, a Hatvani Gigászok, a KMH, a Dunaújvárosi Acélbikák, a HK Partizánok fiai és a Girls’ Szerbia lányai között.

HC Kiskőrös U10

Felső sor (balról jobbra): Tihanyi Marcell, Grausza Dávid,Opauszki Martin,Balogh Csanád,Mácsai Levente, Bognár Bálint, Grausza Ádám, Molnár Bence. Alsó sor: Bakó Áron,Tihanyi Leila,Kovács Panna,Balogh Rebeka, Bakó Sára. Fekvő: Feind Péter

A szülőkből, barátokból és érdeklődőkből verbuválódott szurkoló közönség egy része a pálya mellől, egy része pedig a büféablakból izgulta végig a meccseket, melyekről a kiskőrösi főedző Zoran Jaramazovic is elismeréssel nyilatkozott.
- A torna sikeres volt, igen szép számban összejöttünk és szép hokit láthattunk. Bár rengeteg munka vár még ránk, a gyerekeinken már az elmúlt két hónap felkészülése is látszik. Ügyesebbek, jobban koncentrálnak, jobban együtt játszanak. Jó látni a fejlődésüket – mondta Zoran Jaramazovic. Sico hozzátette az U10-es csapatnak ez volt az első tornája, de idén még legalább négy lesz. Már most meghívást kaptak Belgrádba, Szabadkára és Újvidékre. Addig még jónéhány edzés vár a tízévesekre. 
- A vendég csapatok közül a HK Spartak voltak a legerősebbek, de ez nem is csoda – tette hozzá Sico kaján mosollyal az arcán, hiszen az előző szezonban még ő volt az edzőjük.

Október 29-én játszott az U16 is játszott a budapesti kis stadionban a Mac Budapest ellen. Ugyan vereséget szenvedtek, de kiemelendő a HC Kiskőrös kapusának munkája, aki összesen 85 lövést kapott a kapura, melynek 85 százalékát megfogta. – Kiemelném Hajas Bálint, Kothencz Máté, Kolozsvári Gábor, Sirok Márk és Janicsek Tamás teljesítményét akik mellett, természetesen mindenkinek a küzdelemért dicséret jár, hiszen az ellenfél csapatában több „A”-kategóriás játékost véltünk felfedezni – mondta Szekeres Károly klubelnök.