Véget ért az elmúlt évek legnépszerűbb görkori tábora

Egy héten át tartott a kiskőrösi HC Kiskőrös Jégkorong Club és a Tarkabarka Játszóház közös tábora. Rekordmennyiségű, harmincnégy gyermek tanulta meg a görkorcsolyázás alapjait a táborban, ahol hétfőtől péntekig nap mint nap gördült a kori, ment a szlalomozás és a kapura dobás Sico, azaz Zoran Jaramazovic főedző és Szekeres Károly klubelnök vezényletével. A kezdők csapatáról mára már elmondható, hogy haladónak tekinthetők.

A görkorcsolyázás ugyan szórakoztatónak és egyszerűnek tűnik, azonban kemény edzés is egyben. A lurkók azonban nap mint nap jól vizsgáztak! A profi szintű korcsolyázást célszerű már 4-5 évesen elkezdeni – ezért is volt nagyon hasznos, már a kicsiknek is a mostani tábor – de hobbiként bármikor megtanulhatjuk idősebb korban is. Teljesen átmozgatja a testet, fokozza az állóképességet és a koordinációs készséget és ugyan főként láb- és fenékizmainkra van jótékony hatással, azonban a karmunka által a felsőtestünket is edzi. A görkorcsolyázás különösen alkalmas zsírégetésre és ellentétben a futással, szinte alig terheli ízületeinket – persze csak akkor, ha itt is figyelünk a fokozatosságra, bemelegítésre és a gurulást követő nyújtásra, lazításra.
GorkoriTabor_03

Épp ezért Klubunk folyamatosan várja a görkorcsolyázni és jégkorongozni vágyókat. A szülöknek köszönjük a bizalmat és a bátorságot, hogy el merték engedni gyermekeiket a táborba. Reméljük, hogy tehetséges csemetéik maradandó élménnyel tértek haza és látjuk még őket a pályán.

GorkoriTabor_10