Új edző a csapatban

Koncsag Kinga

Koncsag Kinga érkezését követően az U8 és U10 korosztályok korcsolya oktatásának és teljes körű koordinációjának felelőse illetve az U14 besegítője lesz. Mivel egy szakmailag kiváló motivációval megáldott személy , kérlek fogadjátok sok szeretettel.
Szekeres Károly

Koncsag Kinga vagyok, Csíkszeredában születtem, abban a városban ahol mindenki vagy játssza a hokit, vagy beszél róla. Így elkerülhetetlen volt hogy én is “meg ne fertőződjek”.

2000-ben igazoltak le a helyi Sport Klub női jégkorong csapatához. Több mint tíz év aktív sportolás után, 2011-ben edzői képesítést szereztem a Bukaresti Edzőképző Főiskolán. Az utóbbi négy évben, mint edző-sportoló, majd mint edző tevékenykedtem a Sport Klub -nál.

A román válogatott tagjaként, részt vettem több világbajnokságon. A Csíkszeredai Sport Klub csapatával rendszeres résztvevője voltam a női Bajnokcsapatok Európa Kupája kupasorozatnak.
Edzőként négy bajnoki címhez vezettem a Sport Klub női jégkorong csapatát. Külön büszke vagyok arra, hogy sikerült egy “ütőképes” U18-as női csapatot építeni, amellyel a 2014-2015-os szezonban román felnőtt bajnoki ezüstérmet tudtunk szerezni. Legnagyobb edzői sikeremnek a 2013-2014 idényben megszervezett Bajnokcsapatok Európa Kupáján elért győzelmünket tartom, ahol a fehérorosz PANTERA MINSZK csapatát sikerült legyőznünk.
2012-től edzőként aktívan részt vettem a Csikszeredai Polgármesteri Hivatal által kezdeményezett KORI&USZÁS programban, amely keretében a 6-8 éves gyerekekkel sajátíttatuk el a korcsolyázás alapjait. Az utóbbi szezonban mint, utánpótlás edző is tevékenykedtem az U6-U7 – es korosztálynál.

A Román Jégkorong Szövetség ajánlására, 2014 július 5-12 között részt vettem Vierumaki –finn sportegyetem-campuson megszervezett IIHF fejlesztő táborán. A tábor keretében a szervezői programon bemutatott projektemet az IIHF ottani képviselői is pozitívan értékelték.

Nagyon örülök a lehetőségnek, hogy itt Kiskőrösön dolgozhatok, számomra mindenképp nagy kihívást jelent. Célom hogy megszerettessem a kicsikkel a jégkorongot és átadjam az eddig szerzett tudásomat és tapasztalataimat. Továbbá fontosnak tarom azt is, hogy egészséges és talpraesett fiatalokat neveljünk, akik mind a sportban, mind a sportpályán kívül helytállnak az életben.
Szeretném céljaimat vidám, jó hangulatban elérni, és a jégkorong körül meglévő pozitív légkört fenntartani és megerősíteni.