Nemzetközi amatőr hokitorna zajlott Csíkkarcfalván

Nagyszabású amatőr jégkorongtorna zajlott április 10–12. között Csíkkarcfalván. A Stage Company-kupával díjazott vetélkedőn egy magyarországi és hét székelyföldi csapat vett részt.

amator hoki szvi-3_b

Az első helyen a Fortunato csapata végzett, de a torna végén minden csapat elégedetten távozott, három napon át kedvenc sportágát űzhette, és a találkozók között felelevenítődtek a régi emlékek, a közös vacsorán pedig – jókedvükben – sokan szép magyar nótákat énekeltek.

A csíkdánfalvi Stage Company cég által szervezett, Stage Company-kupával díjazott tornán az A-csoportba a Csíkszeredai Fortunato, Gyergyócsomafalva, Csíkdánfalva és a Csíkszeredai Autosport, a B-jelű hármasba pedig a magyarországi Kiskőrösi HC, a Csíkdánfalvi Stage Company, a Sepsiszentgyörgyi Királypingvinek és Gyergyószentmiklós csapata kapott besorolást.

Íme, a péntek-szombati csoportmérkőzések eredményei: Kiskőrös–Stage Company 2–6, Fortunato–Csomafalva 4–1, Dánfalva–Autosport 2–5, Stage Company–Gyergyószentmiklós 6–0, Kiskőrös–Királypingvinek 1–3, Fortunato–Dánfalva 6–2, Autosport–Csomafalva 3–4, Stage Company–Királypingvinek 0–2, Kiskőrös–Gyergyószentmiklós 2–2 (büntetőkkel: 2–3), Fortunato–Autosport 6–3, Dánfalva–Csomafalva 2–5 és Királypingvinek–Gyergyószentmiklós 6–5. Vasárnap a helyosztókra kerül sor.

A 7. helyért: Dánfalva–Gyergyószentmiklós 5–2.
Az 5. helyért: Stage Company–Autosport 1–0.
A 3. helyért: Kiskőrös–Csomafalva 3–3 (büntetőkkel: 4–3).
A döntőben: Fortunato–Királypingvinek 11–2.

A torna végeredménye: 1. Csíkszeredai Fortunato, 2. Sepsiszentgyörgyi Királypingvinek, 3. Kiskőrösi HC, 4. Gyergyócsomafalva, 5. Csíkdánfalvi Stage Company, 6. Csíkszeredai Autosport, 7. Csíkdánfalva, 8. Gyergyószentmiklós.

Különdíjak
Gólkirály: Csergő Zsolt és Bálint Szabolcs (mindkettő Fortunato).
Legjobb hátvéd: Kertész Zoltán (Királypingvinek).
Legjobb kapus: Vízi Botond (Stage Company).
Legidősebb játékos: Becze Árpád (Csomafalva).
Legjobb csatár: Antal Előd (Autosport).
MVP: Szekeres Károly (Kiskőrös).
Fair play-díj: Rajz Tamás (Kiskőrös).

fortunato_IMG_0944_b

Forrás:  http://www.szekelyhon.ro/sport/jegkorong/nemzetkozi-amator-hokitorna-zajlott-csikkarcfalvan