Emberségre nevel a hoki

korosihirek2014-10-03Éremmel a nyakukban ünnepeltek a kiskőrösi Szuperminik a budapesti jégcsarnokban megrendezett Őszi Gyermek Jégkorong Fesztivál záróján szeptember 26-27-én. Rajz Attila tanítványai két csoporttal, kétszer 8+1 fővel vettek részt az országos eseményen. Öt győzelemmel és két vereséggel zártak.
– Szülőkkel, gyerekekkel és edzőtársaimmal együtt minden egyes gólt örömujjongással fogadtunk, A találkozó végén büszkén vettük át az érmeket. Azt azért tudni kell, hogy a szövetség által rendezett tornán minden résztvevő éremmel gazdagodik. Itt ugyanis a cél a sportág népszerűsítése, a gyerekek lelkesedésének növelése, motiválása – mondja az edző, Rajz Attila.
Augusztustól vagy főállású trénere a Kiskőrösi HC-nek. Hogy érzed magad az egyesületnél?
– Hivatalosan csak egy hónapja van szerepen a csapatnál, de baráti szálak ennél jóval korábban születtek meg a Szekeres és László család, valamint közöttem. Én is Csíkszeredán születtem, bár dédapám kiskőrösi származású. 14 éves koromban kerültem igazolt játékosként Székesfehérvárra. Ott végeztem sportiskolát, majd lettem az Alba Volán tagja. Későbbiekben a Magyar válogatott kerettagja is. Életem a jéghoki, ez a múltamból adódik. Szekeresékkel akkor találkoztam, amikor a Csíkszeredáról elszármazott jéghokisokat a világ minden részéből, egy nagy találkozóra. Ott ismerkedtünk meg és azóta tart a baráti, sportbaráti kapcsolatunk. Annak idején én is segítettem a kiskőrösi jégcsarnok építését, örömmel toltam a talicskát, segítettem a pakolásban.
Milyen célt tűztél ki magad és a gyerekek elé?
– Mint edző, számomra a legfontosabb, hogy EMBEREKET neveljünk a ránk bízott lurkókból. Csupa nagybetűvel. Erős, egészséges, fegyelmezett, kudarctűrő és egymáshoz tisztességes, jó indulatú embert. A sportteljesítmény csak másodlagos. Ez közös cél az egyesület vezetésével és a szülőkkel is. Persze a sportágbéli tudás maximális elsajátítása mellett. Ehhez a munkához Kiskőrösön minden adott. Kiváló a jégcsarnok felszereltsége. Remek a közösség, összetartó szülői gárda segíti a munkánkat. És arról sem feledkezhetem meg, hogy remek edzőtársakkal működött eddig is az egyesület. Karcsiék pedig mindent megtesznek, hogy a lehető legjobb körülményeket biztosítsák nekünk.
Van elég jelentkező?
– Azon vagyunk, hogy legyen. Beindítottuk az óvodai látogatásokat, köszönet ezért az ötletet befogadó intézményeknek. Egyre többen fedezik fel a jég világát, a korcsolyázás örömét. S ha mindenkiből nem is tudunk „Szuper Leventéket” nevelni, ha egy-két ügyes jéghokist tudunk adni a magyar szövetségben működő egyesületeknek, már megérte a küzdelem. Én ezen leszek!

Kőrösi Hírek