Hoki határok nélkül

csoport_can

 

A jégkorong sport megalapozásakor Kiskőrösön a kitűzött cél az volt, hogy minden ide látogató csapat nemzeti zászlaját kihúzzuk a csarnok egy bizonyos szegletében. Mivel a kiskőrösi hokicsapat híre tengerentúlra is eljutott, így már a kanadai zászló is méltó helyét foglalhatja el a Szarvaskatlanban.

A “Hoki határok nélkül” programban való részvételnek köszönhetően Kanada megfigyelhette a helyben folyó szakmai munkát, illetve a feltérképezte a pályafeltételeket. Ezt követően pedig a március 16-án megrendezésre kerülő U8-as “supermini” tornán is megfigyelőként részt vesznek majd.

A legutóbbi alkalmon egy barátságos mérkőzésre is sor került a kanadai és a kiskőrösi együttesek között. A külföldi csapat 14-16 év közötti kanadai, Quebec-ből és Montrealból származó srácokból áll, akik eredetileg különböző montreali csapatokat erősítenek. Kifejezetten erre az alkalomra verbuválódtak össze, hogy méltóképpen képviseljék Kiskőrös előtt Kanadát.
A kaland megszervezése Yves Letourneau, veterán montreali jégkorong edző nevéhez fűződik, akit a megvalósításban Uros Brestovac, a HK Spartak edzője segített. Yves egyébként számos ifjúsági jégkorong kirándulást szervezett már szerte a világban, többek között Franciaországban és Marokkóban.

Kiskőröst a pozitív kapcsolatok és Uros Brestovac-cal közös programjaiknak köszönhetően választották célként és ellenfélként. A kanadai csapat pedig izgatottan várta a látogatást és a mérkőzést.

A házigazdák elképesztő vendégszeretetének és profizmusának köszönhetően, az élmény mindenki számára emlékezetes marad.