Classicwinter2014_tablo_kKépek itt:

Ismét “befűtöttek” a Szarvaskatlanban!
Második alkalom, 4 nemzet, 5 ország, 8 csapat, 90 játékos. Röviden így lehetne összefoglalni az elmúlt hétvégén, városunkban megrendezett Classic Winter elnevezésű nemzetközi jégkorong tornát. A csapatok Magyarországról, Erdélyből, Szlovákiából, Horvátországból és Szerbiából érkeztek. A szervezőknek nem kis munkájába került összehozni ezt a programot, már csak annak fényében is, hogy városunkban még nincsenek mély gyökerekkel rendelkező hagyományai a jégkorongnak. Ezt azonban pótolja az a lelkesedés, ambíció és hozzáállás, amellyel  a kiskőrösiek rendelkeznek. Egy gazdag fejezetnek vagyunk még az elején, de idővel és kellő támogatottsággal, elismerő nyilatkozatokkal, segítő és elfogadó magatartással, akár a jégkorongozás nagykönyvébe, de legalábbis egy kis fejezetébe mindenképpen beírhatja magát az itteni gárda.
Szekeres Karcsiék, a helyi jégkorong sport mozgalom elindítói, mindenképpen dicséretet érdemelnek. Talán nyilvánvaló, mekkora haszna van ennek a sportágnak, nem csak sportberkeken belül, de gazdasági szempontból is. Nagyban hozzájárultak ahhoz, hogy városunk már nem csak a szőlészet és borászat, a nagyszerű fürdő, a Petőfi Szülőház és Emlékmúzeum, és több figyelemre méltó vállalkozás miatt csalogatja ide az ország minden tájáról az embereket, hanem egy ilyen újfajta kezdeményezés miatt is.
A rendezvény színvonalát mutatja, hogy többnyelvű tolmács-műsorvezető kommentálta a mérkőzéseket, megfelelve a rendezvény nemzetközi mivoltának. Két kategóriában, egy +40-es és egy -40-esben indultak a csapatok. Az együttesek örömmel vették a meghívást, a hangulat pedig kiváló volt, köszönhetően a szervezők vendégszeretetének és áldozatos munkájának. A 40 év alattiak versenyében az 1. helyet a Csíkmadaras csapata szerezte meg, 2. lett a Ferguson Cíkszereda, 3. a HC Kiskőrös, 4. pedig a KHL-Tapiri Zagreb. Ebben a kategóriában a legjobb csatárnak Süveges Ödönt választották a HC Kiskőrös csapatából. A 40 év felettiek küzdelmében az 1. helyen végzett A HC Kiskőrös, 2. lett a Liptószentmiklós együttese, 3. a Zsögödi Medvék, 4. pedig a Spartak Szabadka. A kategória gólkirálya Sofron Attila lett a HC Kiskőrösből.
A szakértők és a sportrajongók figyelme általában a professzionális mérkőzésekre fókuszál, éppen ezért érdekes volt látni, hogy ennek ellenére, vagy éppen ezért, mennyire komolyan vették a küzdelmeket a csapatok. Megmutatván az ilyen és hasonló rendezvények létjogosultságát itt Kiskőrösön. Talán ebből kifolyólag is büszkén viselte mindenki az egyen pólót.
Alföldi Tükör