Szupermini Torna Kiskőrösön Csúszkával és hat csapattal.

Újra jég borítja a kiskőrösi hokicsarnokot, valamint a beruházás 3. üteme is elkészült. Egy minden igényt kielégítő, országos szinten is egyedülálló, egyedi méretekkel rendelkező hokicsarnok várja továbbra is a sportág szerelmeseit, az érdeklődő gyerekeket és felnőtteket egyaránt. A jégkorong bajnokságok már javában zajlanak. Legutóbb egy 6 csapatos tornát szerveztek supermini kategóriában. Az eseményen képviseltette magát a White Sharks csapata, az Ifj. Ocskay Gábor Jágkorong Akadémia III., a Dab Docler, a HK Spartak, az FTC és természetesen a vendéglátó HC Kiskőrös gárdája. A nevekből is kitűnik, hogy elit csapatokról van szó, akik kiválóan érezték magukat Kiskőrösön. Talán ennyi résztvevő és drukker még nem is járt a “Szarvaskatlanban”. Az esemény színvonalát emelte a Magyar Jégkorong Szövetség hivatalos kabalája, Csúszka, akinek valódi kilétét homály fedi, azonban a kisebbekk körében igencsak népszerű.

A kiskőrösi klub magasra tette a mércét. A vezetőséget idézve a jobbaktól kell tanulni, nem pedig a gyengébbektől. Ez mutatja azt az alázatot, profizmust és elszántságot, ami a legjobbakhoz felzárkózni óhajtó csapattól elvárható.

A rendezvéyt megtisztelte jelenlétével Kovács Zoltán, a Magyar Jégkorong Szövetség főtitkára is, aki nem győzte dicsérni a jégcsarnokot, a klubot, illetve a szervezést. Elmondása szerint látszik, hogy a létesítménynek van gazdája, figyelnek minden olyan részletre, amely fontos a szülőknek és a sportolóknak. A csapat pedig képes felvenni a versenyt a legjobb tradíciókkal rendelkező egyesületekkel is. Véleménye szerint nagyon fontos lenne, hogy Kiskőrösön és környékén rájöjjenek arra, hogy egy ilyen lehetőséget mindenképpen ki kell használni. Elhivatott, elkötelezett, jégkorongban jártas a vezetőség, így a fejlődéshez minden adott.

Azonban nem csak a gyerekek húznak korcsolyát. Annyira belendült a HC Kiskőrös, hogy nem csupán a kisebbek részére írtak ki versenyeket, a felnőtt csapatot is hivatalos bajnokságban indították. November 2-án 20 óra 15 perckor történelmet írt a HC Kiskőrös, ugyanis városunkban járt a Szigeti Bikák felnőtt csapata, akik az OBIV-es Bajnokság keretein belül mérték össze erejüket a kiskőrösi együttessel. Szekeres Karcsiék büszkék lehetnek magukra, hiszen a kisvárosoknak általában ilyen jellegű mérkőzések megszervezésére nincs lehetősége.

Úgy tűnik, a klub munkáját egyre inkább elismerik. Domonyi László polgármester, aki szintén tiszteletét tette a rendezvéyen, a következőképpen fogalmazott:

“Én azt gondolom, hogy amit Szekeres Karcsiék tettek, az egyszerűen hihetetlen! Ha pár évvel ezelőtt valaki azt mondja Kiskőrösön, hogy itt jégkorong pálya és jégkorong csapat lesz, valószínűleg 15 ezer ember nevetett volna egyszerre. És kérem szépen, csak egy igazán aktív és mindenre elszánt vállalkozás kellett ahhoz, hogy megvalósítsa ezt az álmot. Bár én azt gondolom, hogy ez még az álomnál is talán egy kicsit több; fantasztikus és csodálatos!”

További képek: