Nemzetközi In-Line torna Kiskőrösön

Vannak, akik a szezon végeztével sem tudnak leállni és a Jégkorongot Gőrhokira cserélik. Talán nem meglepő, de a kiskőrösi jégkorisokkal is pontosan ez a helyzet. Nemzetközi In-Line tornát szerveztek ugyanis városunkban a szabadkai csapat kezdeményezésére. Nem számít, hogy jég vagy keményborítás, a kiskőrösi jégcsarnok így is úgy is népszerű.

A Spartak évek óta jó kapcsolatban áll városunk jégkorongcsapatával, többször jártak már nálunk, így adott volt a lehetőség egy torna megszervezésére. Horvátország felé a kapukat ugyancsak szerb szomszédaink nyitották meg, hiszen kiváló kapcsolatot ápolnak a Zágrebbel, akik szintén “beszálltak a játékba”. Mellettük pedig a Győr, a Szeged és a Dunaújváros csapatai is pályára léptek a hat csapatos tornán, július második hétvégéjén. A játékosok között olyan, jégkorongos berkekben is jól ismert egyénekkel találkozhattunk, mint a Dab.Doclert erősítő Kiss Ákos, a Ferencvároshoz igazolt Lencsés Tamás vagy a svéd élvonalbeli IF Troja-Ljungby egyik “gyöngyszeme”, Bartalis István. A fiúk szerényen nyilatkoztak eddigi pályafutásukról, de azt külön kihangsúlyozták, milyen óriási lehetőség került a kiskőrösi koripályával a helyiek kezébe. Mindenki egyetértett abban, hogy nagy ajándék ez a városnak, amit ki is kellene használni! Talán most még nem értékelik eléggé a HC Kiskőrös munkáját, de abban biztosak vagyunk, hogy ez kellő odafigyelés mellett változhat.

Szekeres Karcsiék szerint az ilyen és hasonló rendezvények sportdiplomáciai szempontból sem elhanyagolhatók. A kapcsolatok kiépítése, a határok kitágítása rendkívül fontos a fejlődés szempontjából. A kapukat tulajdonképpen szélesre tárták, és nem csak várják a további lehetőségeket, de tesznek is értük.

További képek itt: